Jaarlijkse Autotocht

Verslag van de ontmoetingsdag 12 april 2018

Eindelijk was het weer zover, de jaarlijkse autotocht van de Alkmaarse Odd Fellows. Wat eens begonnen was als de “Bollentocht” wordt nu de “Ontmoetingsdag” genoemd’. Een tocht die bedoeld is voor alle leden met partners. Zoals ieder jaar werd gestart met een kop koffie en een heerlijk gebakje. In verband met de gekozen route was deze keer de plaats van samenkomst motel Akersloot.

Om 11.00 uur vertrokken we met 34 deelnemers in negen auto’s. We reden eerst richting Uitgeest. Dit is de woon- en verblijfplaats van Fred Maquiné (de huidige voorzitter van de Alcmaria Loge), die de rit heeft voorbereid. We weten nu in ieder geval in wat voor idyllisch dorp hij woont. Na diverse straten in Uitgeest gingen we richting Uitgeestermeer. Rijdende langs het meer zagen we hoe het water door de harde wind werd voortgestuwd en woeste golven over het meer rolden. Gelukkig zaten we in de auto en konden we heerlijk beschut van het schouwspel genieten.

Daarna de landerijen van Akersloot, Oudorp en Oterleek met veel schapen en huppelende lammetjes in de diverse weilanden. Misschien niet zo gek om het dit jaar de lammetjestocht te noemen.

We vervolgden de route richting Hensbroek-Obdam, Berkmeerdijk en uiteindelijk naar het eindpunt Verlaat met het restaurant “The Irish Cottage”. Daar werden we om ca. 12.30 uur voor de lunch verwacht.

Toen iedereen gearriveerd was hebben we kunnen genieten van een prima verzorgde lunch. Natuurlijk met de warme kroket. Die hoort er nu eenmaal bij. Iedereen zat genoeglijk te eten en de monden stonden niet stil. Om ongeveer 14.00 uur gingen we voldaan huiswaarts.

Tot slot een groot compliment aan de commissie Maatschappelijke Activiteiten, die er weer een prachtige rit en een gezellige dag van gemaakt heeft. Op naar volgend jaar, waarbij opnieuw “het ontmoeten” een zeer belangrijke rol speelt.

Marjan Kooy, lid van de Alkmaarse Odd Fellows