Maatschappelijke Activiteiten

Al sinds hun oprichting in het begin van de negentiende eeuw doen Odd Fellows aan maatschappelijk werk. Dat heette toen niet zo, men deed het gewoon. Er werd hulp gegeven aan zieken, armen en andere hulpbehoevenden. Voor weduwen en wezen werd gezorgd en de doden werden begraven. In die tijd was er voor veel basisbehoeften weinig of geen zorg. Er is in twee eeuwen heel veel veranderd en het sociale stelsel in de 21e eeuw heeft bijna voor ieder probleem de juiste zorg geregeld. Toch zijn er zaken waar hulp nog zeer gewenst is.

Het is soms wel eens zoeken naar het juiste project doch wij zetten als Alkmaarse Loges ons al een lange reeks van jaren in voor onze directe omgeving. Voor gezinnen die het financieel niet breed hebben worden Kerstpakketten verzorgd. Gehandicapten krijgen schaatsles op IJsbaan de Meent. We houden autotochten voor onze oudere Odd Fellows en we delen regelmatig een zogenaamd schouderklopje uit aan een maatschappelijke organisatie in onze omgeving.

Kortom we kijken voortdurend om ons heen om te zien of er een vorm van “nood” is. Maatschappelijke Activiteitenwerk is Werk is van alle tijden.