Odd Fellow zijn/worden 

Kernwoorden voor Odd Fellows zijn Vriendschap, Liefde en Waarheid. Wij streven er naar om deze drie kernwaarden: Vriendschap, (naasten)Liefde en het zoeken naar Waarheid in het leven, in ons dagelijks leven door te laten klinken. Odd Fellows zijn mensen die op zoek zijn naar verdieping. Door onderling vertrouwen en respect streven we naar een maatschappij waarin we tolerant zijn naar elkaar en onze medemens.

Onze vereniging (loge) is niet kerkelijk of politiek gebonden, iedereen kan lid worden. Odd Fellows hebben respect voor elk mens, ongeacht opleiding, religie of cultuur. “Het gaat er niet om wat je bent, maar hoe je bent”. Ik voel me bevoorrecht ruim 30 jaar lid van de Vertrouwen Rebekkah Loge in Alkmaar te zijn. Ook jij zou je best eens thuis kunnen voelen bij de Odd Fellows, als je aan jezelf wilt werken en nog steeds gelooft in mensen en daarbij vriendschap zoekt met gelijkgestemden.

De Vertrouwen Rebekkahloge is al vanaf 1949 actief in Alkmaar en omstreken. Onze loge-avond is op maandagavond en eens in de twee weken komen we bijeen. De bijeenkomsten kennen twee delen: in het eerste deel wordt over al dan niet actuele ethische onderwerpen gesproken; het tweede deel wordt op een gezellige, maar zeker ook op een zinvolle, wijze ingevuld.

Het bijzondere is dat wij vrouwen zijn, die in cultureel, religieus, maatschappelijk en in politiek opzicht verschillen, maar ook weten dat juist vriendschap, die verschillen overbrugt. Interesse? Een ontmoeting kan snel worden geregeld.

Ria Dirkmaat-van der Meer, voorzitter

Je moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot deze pagina.